Това бе втори мач на Балкан за тази седмица, след като в сряда завърши наравно - 3-3, с тима от Северозападната трета лига Дреновец. Головете за Балкан отбелязаха Йордан Дамянов в 18-та, Павел Петков от дузпа в 25-та и дошлият на проби Кристиян Георгиев в 85-та.


В днешната среща с Локомотив София през първото полувреме балканци не позволиха на своя съперник на отправи нито един удар към тяхната врата. Те обаче успяха да отбележат гол, когато в 33-та минута Павел Петков центрира отлично и Алекс Георгиев с глава забоде топката в мрежата.



През второто полувреме с действията си Локомотив потърси обрат и започна по-настъпателно. Стигна се до някои остри сблъсъци, след един от който в средата на полувремето стана продължително прекъсване заради получилите се стълкновения. В резултат на което двата тима останаха с човек по-малко, от Балкан червен картон получи Данчо Дамянов, който след мача каза, че така и не е разбрал защо е бил изгонен.


Няколко минути по-късно Балкан отбеляза втори гол. В 67-та минута Николай Миков намери по чудесен начин Павел Петков, който бе точен срещу бившия си тим.  Четири минути преди края на мача локомотивци успяха да върнат едно попадение чрез Бойчо Величков, внук на известния в миналото нападател на столичния тим Бойко Величков.