По време на честването на Тодоровден в Скравена ще има специален подарък за децата, подготвен от Конна база “Здравец“. Очакват ги вълнуващи демонстрации, безплатна езда, стрелба с лък, съчетани и обогатени с традициите, съпътстващи празника на конете. 


С предварително подготвените материали и под напътствието на ръководител, малчуганите ще имат възможност да изработят тематични сувенири както за себе си, така и за дарителската кампания в подкрепа на Центъра за деца и младежи с увреждания. В нея могат да се включат и по-възрастните гости на празника, предоставяйки сладки домашни вкусотии за продажба. 


По програма заниманията за децата на Тодоровден – 23 март, в Скравена започват от 11:15 часа.


Ето какво включва още празничната програма, подготвена от Инициативен комитет, Кметство Скравена и Народно читалище “19-ти февруари – 1906“:


9:30 часа – регистрация на участниците в конските кушии /сборен пункт пред пенсионерския клуб в селото/;


10:00 часа – празнично шествие /според регламента конете и каруците трябва да приведени в празничен вид, а стопаните да са облечени в народни носии /бели ризи или карнавални костюми по избор/;


10:20 часа – празничен водосвет пред църквата “Св. св. Козма и Дамян“;


11:00 часа – официално откриване – пред входа на бившето ТКЗС;


В конските кушии участват само включилите се в шествието, регистрирани коне и техните стопани. Другата забавна надпревара е търкаляне на бали сено, като желаещите да участват се регистрират при водещите на програмата. 


Следват детски щафетни игри с участието на ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – Скравена. 


От 13:00 часа ще се състои награждаването на победителите.