Досегашният кмет на община Правец Красимир Живков отбеляза началото на предизборната си кампания, като направи първата копка за построяването на параклис в известният осиковски парк на "Небесни пасбища" на д-р Ангелов. "Всичко е съвпадение", казва пред вестника д-р Ангелов-син. 

Идеята за построяването на параклис е на бащата и се е зародила преди 20 години. "Това бе съкровената ми мечта. Изключително съм щастлив, че сега децата ми я осъществяват. Щастлив съм, че този дом с 400-годишна история има късмета да попада все в добри ръце.", допълва д-р Ангелов-баща.

Параклисът ще бъде построен в семейния парк на Ангелови, но те са категорични, че той ще бъде отворен за всички, които имат желание да го посетят. Непознати хора участват с парични дарения, труд и други помощи за изграждането му. Сградата е проектирана от самия д-р Сашо Ангелов, размерите й ще са 4 на 5 метра, което ще направи параклиса най-големият в региона. За изграждането ще се използват изцяло естествени материали - камък и дърво. Параклисът ще носи името "Св. Василий Велики" и ще символизира надеждата на човека за добро, вярата, връщането към доброто и природата. Светецът е покровител на бедните, беззащитните и онеправданите.  Първата копка беше направена в деня на "Вяра, надежда и любов" (28) и планът е на тази дата догодина да бъде тържественото освещаване, въпреки че се очаква той да бъде готов до края на месеца.