До момента ЧЕЗ Разпределение е инвестирала в ремонтни дейности над 67 милиона лева, с цел оптимизиране на услугите. До края на годината се предвижда да бъдат вложени общо около 80 милиона лева.

В процес на подготовка на съоръженията за есенно-зимния период служителите на ЧЕЗ Разпределение са ревизирали над 10 000 км въздушни линии и над 13 000 трансформаторни поста.

Особено внимание е отделено на средствата за защита от атмосферни и комутационни пренапрежения. Над 2000 км от въздушните електропроводи средно напрежение са почистени от клони и опасни дървета.

От компанията заявиха, че аварийните екипи са снабдени с всички необходими съоръжения, инструменти и лични предпазни средства. Доставено е ново зимно работно облекло.

През годината са закупени леки и тежко товарни автомобили с висока проходимост както и специализирана техника. В началото на месец януари 2009 г. ще бъдат включени в състава на аварийните екипи още 35 нови автомобила с висока проводимост.

Територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение се обслужва от 80 екипа, които са в постоянна аварийна готовност. При извънредни обстоятелства и природни бедствия ЧЕЗ Разпределение е в състояние да мобилизира 1200 души високо квалифициран персонал, каза Росен Йорданов, Директор Експлоатация и Поддържане в ЧЕЗ Разпределение.

Компанията поддържа и 24 часова гореща телефонна линия 0 700 10 010 за територията на цяла Западна България на цената на един градски разговор.