В местните новини на нашия сайт има материал за починала 23-годишна студентка при раждане. Налага се да направим едно уточнение.
За съжаление написаното „Днес студентката бе погребана в родния си град Етрополе” не е вярно, защото днес на 12 декември, в Етрополе не е имало никакво погребение. Обикновено с една от двете камбани се възвестява за смъртен случай. По местното радио в 9:00 часа сутринта също се излъчва съобщение. Нищо такова не се случи. Освен това такава новина не остава в никакъв случай неизвестна в такъв малък град като нашия.
Заблудата най-вероятно е дошла от някой от големите сайтове, където наистина има такова съобщение за погребение в Етрополе на починала във Варна студентка на 23 години. Не се съобщава обаче името на момичето.
При търсене из сайтове попаднах на съобщение,че момичето е от Полски Тръмбеш. Написано е вчера в Стандарт  /предлагам цитат от съобщението/ :
„Ден след 8 декември 23-годишна студентка почина след раждането на първото си дете. Фаталният инцидент станал в болница "Света Ана" във Варна в 22,45 ч. на 9 декември. Бебето с тегло 3,9 кг е родено живо и здраво и е в добро състояние… Момичето е 4-то курсничка в Техническия университет във Варна, тя е от Полски Тръмбеш.”
За съжаление е вярно като факт, жалко за това момиче, независимо  къде е родено!