Селско момче се качва за първи път в мерцедес  и заразпитвал с любопитство водача за всичко, което е видял в колата.
- А това отпред какво е? – попитал за фирмения знак на капака.
- Мерник – с досада и раздразнение отговорил водачът.
В това време пред колата се изпречил пешеходец. С ловка маневра ударът бил избегнат, но какъв бил ужасът на водача, когато видял на панорамното огледало, че човекът лежи на асфалта.
- Чичо, крив ти е мерника! Ако не бях отворил вратата навреме, нямаше да уцелиш човека пред колата.
Усмихни се Етрополе!
Защото, това което виждаш на снимката и това което става напоследък по пътищата не само на общината, но и на цялата страна, никак не е за смях.
Тази вечер някой се е движел с добър мерник на колата си и с достатъчно висока скорост и е успял не само да уцели стълба, но и да го повали и пречупи на две.
Произшествието е станало в горния край на града, на стотина метра преди сградостроителното училище.
Явни следи, освен счупените фарове, за пострадали хора няма, но фактът си е факт. Или, ако беше станала белята, дано наистина не е станала, пак ще обвиняваме полицията, кмета и липсата на власт "в  тази държава".
При три загинали ученици на „Равнището” това лято, при „приземяването” на лека кола в коритото на „Кърчищница” в центъра на града преди 2-3 седмици и при ставащите всеки ден катастрофи в цялата страна, не е ли време вече ние родителите да се запитаме най-после къде ходят и какво правят децата ни по нощите. Защото произшествията стават с нашите деца! И полицията не може да бъде едновременно навсякъде, за да ни ги запази.
Защото войната по пътищата продължава да взима своите жертви!