Ботевградски училища кандидатстват с проекти към програмата на образователното министерство “С грижи за всеки ученик”. В най-скоро време ще стане ясно дали  разработките са одобрени и какви средства ще постъпят по тях в учебните заведения   – казаха от ОУ “Васил Левски” – едно от училищата, представило проект в МОН.

Основните цели на програмата “С грижа за всеки ученик” са: осигуряване на възможност за допълнително обучение както на деца с изявени способности, така и на деца, които имат проблеми с усвояване на учебния материал.; мотивиране на учителите за работа с ученици, отчитайки индивидуалните им способности и интереси; стимулиране на прилагането на иновативни подходи в преподаването и ученето за децата с различни способности.

Училищата кандидатства по един от двата модула, които обхваща програмата: осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученически олимпиади; осигуряване на допълнително обучение на ученици за повишаване на нивото на постиженията им по общообразователна подготовка.

По първия модул се финансират дейности, свързани с провеждането на обучение на ученици и участие на олимпиади по следните предмети: български език и литература, английски език, немски език, испански език, руски език, математатика, информатика, информационни технологии, философия, история, география, физика, астрономия, химия и др.

По втория модул се финансира допълнително провеждане на обучение на ученици от 5 и 6 клас с ниски резултати от външното оценяване по съответния учебен предмет.