В Несебър забраниха продажбата на пиратки, ракети и бомбички. Заповедта е на кмета Николай Димитров. Глобата за нарушителите е от 50 до 300 лева.

От общината обясниха, че заповедта е издадена за осигуряване на безопасността на жителите и гостите на Несебър по време на празниците.

Забранява се още хвърлянето, възпламеняването или задействането на пиратки и бомбички на открити обществени места – като площадки, лечебни заведения, училища и детски градини.

Полицаи от Второ РПУ в Плевен иззеха 541 пиротехнически изделия; съставени са два акта за нерегламентирана търговска дейност. В нощта срещу 27 декември полицейски екипи на Второ РПУ в Плевен са проверили 14 увеселителни заведения, два интернет клуба и една игрална зала.

Няма констатирани нарушения сред проверените над 80 лица. Полицаите от Първо РПУ са организирали проверки в предишната нощ - срещ 26 декември. В посетените нощни клубове, търговски обекти и игрални зали също не са установени сериозни нарушения, уточниха от областната дирекция на полицията.