Последните месеци на отишлата си година се оказаха необичайно урожайни на разводи сред германските звездни двойки, отбелязва „Дойче Веле“.

Бързият годеж и още по-бързата раздяла на бившата тенис легенда и плейбой Борис Бекер, семейните проблеми на Сара Конър и Марк Теренци и официалното обявление за развод на най-популярната германска актриса, ослепителната блондинка Вероника Ферес вълнуваха читателите не германските таблоиди през 2008 г.

Борис Бекер е плейбой с главно П. За да се убедим в това достатъчно е да си припомним за неговата афера с модела Анжела Ермакова в лондонски хотел, след което му се роди бебе. Като цяло Борис Бекер, който се отказа от тениса още през 90-те, почти не слиза от първите страни на булевардната преса през последните години.

Голям принос затова имат любовните му подвизи. В началото на август Бекер обяви годежа си със Санди, дъщеря на неговия бивш мениджър и най-добър приятел Аксел Майер-Вьолден, починал през 1997 г. Но наблюдателните журналисти веднага забелязаха, че Санди, макар и доста симпатична, напълно не отговаря на вкусовете на Бекер, който е голям любител на екзотични, тъмнокожи красавици. Санди е блондинка и е по-млада от него с 15 години. Идилията трая само 83 дни.

Папараците уловиха Бекер заедно с неговата бивша приятелка Лили Керсенберг в лондонско такси. С тъмнокожата холандка бившата тенис звезда имаше роман в течение на две години, след което се раздели чрез SMS. На следващия ден, след като бе изненадан в компанията Керсенберг, Бекер обяви, че скъсва със Санди. Той оправда раздялата с голяма разлика във възрастта, докато Санди изплакваше наранената си душа пред пресата. Не по-малък интерес за читателите бяха и семейните дела на поп звездата Сара Конър и Марк Теренци.

Най-ироничното в тази история е, че броени седмици преди раздялата им – приключи излъчването по една от германските телевизии на тяхното реалити шоу - „Сара и Марк: луди от любов“. Това шоу бе своеобразно продължение на друго „Сара и Марк влюбени“. В него двойката се подготвяше за сватбата си, която по всички холивудски канони се състоя на морския бряг. А семейният живот на най-популярната германска актриса Вероника Ферес с мениджъра по реклама Мартин Круг по всичко личеше, че е сполучлив, но в края на ноември двамата бяха принудени да признаят публично, че бракът им няма бъдеще.