Женският национален тим по баскетбол на България загуби всякакви шансове за класиране на Европейското първенство в Латвия през лятото. Днес, в град Хаген, родните националки претърпяха загуба с 68:60 от домакина Германия във втората си среща от Група А на допълнителните квалификации и със сигурност пропускат шампионата.

Това бе втора загуба за българския тим след поражението от Украйна миналата неделя със 76:81. За Евробаскет 2009 се класира само първия тим от групата, като това по всяко вероятност ще е именно украинският, който записа втора поредна победа. 

Тази вечер баскетболистките на Николай Боруков се оказаха догонващи в резултата от самото начало. Амбицираните германки взеха аванс от 16:12 след първата четвърт, а на полувремето преднината им бе 5 точки - 33:28. Третата четвърт премина при още по-осезаемо тяхно превъзходство и след нея резултатът вече имаше комфортно изражение за Бундестима - 55:44. До края на срещата българките опитаха се върнат в мача, но срещнаха сериозния отпор на домакинките, които удържаха крайната победа с 68:60.

Най-резултатна в мача бе американката с български паспорт Ноел Куин с 22 точки, а Гергана Славчева добави 19 и 7 борби. От тима на Германия най-добре се представи Мюлер, реализирала 16 точки.