Три от мобилните телефони на LG получиха признание на "CES Innovations" 2009 г. Моделите LG Dare, LG Invision и LG Vu се завърнаха с награди за иновация.

"Скоро представихме нашия пръв базиран на Windows смартфон, сега продължаваме да се фокусираме върху максимизиране на обвивката, комбинирайки всякакви артистични функции с иновативен дизайн, които да паснат на всеки лайфстайл", сподели Ehtisham Rabban, вицепрезидент на продуктовата стратегия и маркетинг на LG Mobile Phones. "За любителите на музиката, любителите на чата и на всички социални мрежи или за вдъхновените фотографи нашите наградени телефони предлагат иновативна технология за всички възрасти и интереси."  

LG Invision

Потребителите могат да гледат пълнометражни филми и телевизионни програми с прекрасно качество, да слушат музика и още куп неща. С широкоъгълен екран за оптимално телевизионно изживяване, 1.3 мегапикселова камера, video share способности и 3G скорост.

LG Dare

LG Dare предлага широк 3-инчов сензорен екран, който разпознава ръкописно писане и предлага тактилна обратна връзка. Подвит навътре, този V CAST телефон е с 3.2 мегапикселова камера със светкавица и оптика, сертифицирана от Schneider-Kreuznach, и face detection. Менюто за редактиране на снимки позволява на потребители на превръщат снимките си в истински шедьоври. Снимките могат да се ъплоадват във всички социални сайтове директно от телефона.

LG Vu

Този апарат може да се похвали с чист телевизионен образ, уеб, снимки и видео, голям и интуитивен сензорен екран, музикален плейър, 2.0 мегапикселова камера, video share и Bluetooth.