Катаджия от Кремона, в Северна Италия, глоби началника си заради неправилно паркиране на автомобила. Новината за храбрата постъпка на катаджията бе оповестена от местен общински съветник, който уточни, че нарушението е извършено пред самото полицейското управление.

Само преди няколко дни началникът на управлението Франко Кяри, който е глобен за неправилното паркиране, призова за по-строги мерки срещу всички нарушители на правилника за движение и безкомпромисно поведение от страна на катаджиите. Кяри поиска да бъдат налагани и глоби на полицаите, които по време на служба паркират колите си в забранени зони.

Дисциплинираният катаджия, без да му мигне окото, наложи 38 евро глоба на началника си и сложи лепенката за глобата на предното стъкло на автомобила на Кяри, отбелязва БГНЕС.

"Наистина има издадена заповед да ме глобят. За съжаление това не е първата ми глоба за подобен вид нарушение....какво ще правя, ще си платя глобата както всички останали граждани", каза Кяри по повод глобата за неправилно паркиране.