Bentley са на път да заменят Arnage през 2010 година, но вероятно тогава ще трябва да се замислят за новите стандарти за вредни емисии.

Британците искат за запазят настоящия 6.75-литров V8 двигател, но новите ограничения EURO6 за вредни емисии са на път влязат в сила през 2013-2015 година. Дизайнът на двигателя е от почти 50 години, но от марката са категорични, че все още не искат да го сменят.

За да отговарят на строгите ограничения за емисиите, инженерите може да се обърнат към хибридната опция, ползвайки система на Audi. Изпълнителният директор на Bentley Франц-Йосиф Пефген коментира, че се търси дългосрочно решение, което освен това да задоволява клиентите.

За да се намали теглото е много възможно да се ползва алуминиево шаси, отново взето от Audi, с което биха се спестили около 150 кг. Отделни панели от каросерията също може да са изработени от алуминий, за което обаче ще е необходима сериозна промяна във фабриката.

Новият Arnage ще бъде много важен за Bentley, тъй като ще бъде собствен проект и ще осигури база за предстоящи модели. Пефген подчертава по този повод, че колата ще бъде напълно независима и няма да бъде като Continental, който е заимстван от VW Group.

Bentley винаги са били известни с това, че създават доста големи автомобили с мощни двигатели, като засега не изглежда, че британците ще се откажат от тази формула. Пефген е категоричен, че теглото на техните автомобили може да бъде намалено, не и размерите им.