Няма пострадали хора от снощната буря в Рибарица и Тетевен, съобщиха от министерството на държавната политика при бедствия и аварии.

Спешно са били евакуирани хората от застрашените участъци в Рибарица и настанени при близки в селото, изведени са и животните.
Вчера проливният дъжд вдигна рязко нивото на река Бели Вит и на другите по-малки реки в района.
Днес количеството на валежите е намаляло, отводняват се залетите къщи.

Вече са разчистени земните маси, които затвориха пътя Априлци – хижа „Плевен”. Направена е дига с височина 1,5 м. за отбиване на водите обратно в река Бели Вит. Електроподаването е възстановено, работи се за осигуряване и на водоподаването за Рибарица, Тетевен и Гложене. Експерти започнаха оглед и на засегнатите от бурята мостове.

Доброволци са направили временни диги в районите “Пладнището” и кв. “Долни край” за отбиване на водите. Проливният дъжд и силният вятър засегнаха голяма част от територията на страната.

Екипи на Гражданска защита работят във всички райони, в които бурята предизвика наводнения. В община Севлиево е възстановено електричеството в 20 села, ток вече имат и във видинските села Грамада и Чупрене. От кал и земни маси се разчистват пътища в община Златоград.

В Перник, Драгичево и по пътя за Рударци бурята е прекършила 8 тополи, които вече са отстранени. Паднали дървета са премахнати и в София, Пловдив, Русе и Стара Загора.