Традиционният вече "ТРАБАНТ ФЕСТ" - ТЕТЕВЕН 2017 ще се проведе на 8-ми юли. Празникът се организира за 5-ти път от „Национален клуб Трабант“, Община Тетевен и е под личния патронаж на кмета Д-р Мадлена Бояджиева.


Очакват се да пристигнат ентусиасти от цялата страна, които ще представят  около 50 автомобила от всички модели на марката.  


Голямата атракция на събитието тази година ще бъде полицейския Трабант от ГДР със съответния униформен офицер, който пристига специално за да инспектира техническото състояние и оборудване на всички участници.


Тази година ще присъства и един от най-големите колекционери Петьо  Попов от гр.Козлодуй, който има в колекцията си най-стария Трабант 600 от януари 1963 год., като общия брой на Трабантите му е над 30, а също така мотоциклети, мотопеди, велоспеди и други предмети от ГДР.


Началото на мероприятието е 10,00 ч. на централния площад на града "Сава Младенов" и след регистрацията на участниците ще последва шествие по улиците на Тетевен, състезание по майсторско управление и награждаване на победителите. 


По традиция ще бъде поднесен венец на паметника на Георги Бенковски в местноста „Костина“ недалеч от с. Рибарица.


Тазгодишната проява е свързана и с 60-та годишнина от производството на първия автомобил от марката. 


За контакти: 0888 683 871 Вълчо Стаменовски - организатор


0898 566 605 Ангел Пеев - председател на “Национален клуб ТРАБАНТ”