Бившият изпълнителен директор на „Топлофикация” е разполагал с джип и още няколко лични автомобила. За нуждите на дружеството пък са били поръчвани и доставяни различни луксозни видове сирена, сладки и тоалетни принадлежности. Такива показания даде пред Софийски градски съд свидетелката Илияна Качакова, домакин в „Топлофикация” по време на управлението на Валентин Димитров. По думите й дружеството е използвала и апартамент в столицата, който е служел единствено на работниците от „Топлофикация”.

Валентин Димитров и още петима бивши членове на ръководството на дружеството са подсъдими за това че са ощетили топлофикационното дружество с близо 2 млн. лева в периода 2003 – 2006 г. Парите са били изхарчени за купуването на горива, рекламни материали, джакузи, джет. Един от административните директори в „Топлофикация” и свидетел по делото Христо Георгиев категорично заяви, че не е приемал работата на своя началник.

В съдебната зала свидетелят каза, че за почивната станция на „Топлофикация” в Приморско, по инициатива на Валентин Димитров са били закупени лодка и джет. Според Георгиев те са били използвани само от Димитров. Според свидетеля, в топлофикационното дружество не е имало практика да се възлагат обществени поръчки на частни фирми за изработване на рекламни материали, макар това да се изисква по закон.