Уменията на бившата участничка в риалити играта "Survivor" - Яна Маринова са многобройни. Тя може да работи като гримьорка, фризьорка, била е управител на ресторант, а напоследък все по-често е и актриса.

Бойната мацка обаче най-много харесва приключенията. Тя не съжалява за авантюрата "Survivor", а само за това, че е сгрешила няколко пъти и затова не е стигнала до края.

Иначе Яна казва, че най-обича да играе в киното. Макар все още да прохожда в тази сфера, само за година има 9 роли, предимно в чужди продукции. Първата си роля изиграва в комедийния сериал "Хотел "България". За да я вземат, трябвало да покаже бюста си.

Яна е добра в няколко спорта и твърди, че най-добре се справя с екшън ролите. Тя майсторски кара автомобил, язди, тренира карате, ски. Говори перфектно английски и руски. И сама може да си прави каскадите.

Последният й филм бе заедно с главния дубльор на Силвестър Сталоун - Станимир Стаматов. Двамата падали от някаква височина, но при приземяването се наранила. Затова Яна казва, че е свикнала с контузиите, макар да се старае да се предпазва,съобщава вестник "Стандарт".