Едно от нещата ,за които се поинтересува американският баскетболист Уили Дийн след завръщането си в "Лукойл Академик", бе какво става с "Балкан".  След като  литовският "Жалгирис", където той премина през лятото, бе изправен пред фалит, най-добрият чужденец в българския шампионат не само миналия сезон реши да се завърне в България.

Сега обаче ще играеш само в България, а преди това си бил в Евролигата. Нивото все пак е доста по-ниско тук у нас...

- За мен това не е проблем. Все пак аз бях тук и през миналия сезон и съм запознат със ситуацията в първенството и с нивото, на което се намира. Може да се каже, че съм свикнал. Освен това разбрах, че ЛукОйл е допуснал две загуби, докато през миналия сезон ние завършихме без нито едно поражение. Това ме навежда на мисълта, че първенството ви все пак не е чак толкова слабо, дори напротив. Смятам, че конкуренцията се е засилила и ще бъде по-интересно от миналата година. Какво стана между другото с Балкан? Имат ли все още отбор?

- Те играят вече във втора дивизия поради финансови проблеми.

- Ясно. Защото не ги видях, когато разглеждах ситуацията в първенството. За съжаление така е в целия свят. Финансовата криза се отразява на всички, не само на Жалгирис и Балкан.