Американката, която роди шест момиченца и две момченца в началото на седмицата в Лос Анджелис, има още шест деца, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Майката на родилката Анджела Сулман каза пред в. "Лос Анджелис таймс", че дъщеря й се е подложила на лечение за безплодие. Служителите от болница "Кайзер Перманенте" в Лос Анджелис, където са се появили на бял свят бебетата, не разкриха името на жената, нито дали се е подлагала на лечение.

Още няма решение кога ще бъдат изписани малките. Седем от тях дишат самостоятелно. Специалистите по лечение за безплодие казаха, че подобни високорискови бременности трябва да се избягват.

"Ако лекар има нещо общо с това, в случая има неподходящо медицинско лечение" - каза д-р Майкъл Тъкър, водещ ембриолог от Атланта, пред "Лос Анджелис таймс".

Майката е млада и живее с родителите си. Съпругът й скоро ще се върне в Ирак. Теглото на бебетата при раждането беше от 820 грама до 1,47 кг.

Раждането е проследено от екип от 46 души, като лекарите са очаквали 7 бебета. Предишният случай на раждане на осем бебета в САЩ е от 1998 г. Едно от бебетата тогава почина една седмица след раждането. БТА