Режисьорът Веселин Вълков ще постави на ботевградска сцена пиесата “Приказка за калпаците” на известния писател Панчо Панчев.

“Приказка за калпаците” е една хубава притча за вечната и истинска любов, за която няма прегради, за традициите и мъдростта. В нея се разказва за четирима близнаци, които тръгват по света, за да купят най-скъпия армаган за избранницата на сърцето им. Може да се каже, че пиесата е с актуално звучено, защото всеки пощръклява, когато усети поривите на любовта. А с нея шега не бива! “Приказка  за калпаците” представлява интерес както за възрастните, така и за децата” – каза Веселин Вълков. Той провежда репетиции три пъти седмично с актьорския състав. Ролите са поверени на любимците на публиката Иванка Пациркова, Маргарита Тодорова, Веселина Илиева, Григор Филипов, Цветан Марков. Младото попъление в състава Николай Асенов ще се превъплати в четиримата близнаци, а Веска Василева ще влезе в кожата на Бонка.

“Работим усилено, за да представим пиесата пред публика на 27 март, когато се отбелязва Международният ден на театъра” -  допълни режисьорът.

Самодейният театър е получил покана да изпрати запис на своя постановка в Одрин. “Изпратихме запис на “Сдружение убийци”. Ако изпълнението ни бъде одобрено, ще получим официална покана да представим пиесата в турския град” – съобщи още Веселин Вълков.