Четирима младежи са загинали при катастрофа рано тази сутрин на пътя между селата Исперихово и Ново село в община Пещера. От Националния медицински координационен център съобщиха, че инцидентът е станал около 5 часа. Младежите са пътували в джип "Тойота", в който са се возили общо петима души. Най-вероятната причина за инцидента е движение с несъобразена скорост, при която шофьорът изгубил управление над джипа и се забива челно във водоскок.

Загиналите, сред които е и шофьорът - на 33 години, са на 16, 17 и 18 години. Оцелял е 17-годишен младеж, който е откаран в пазарджишката болница, и по първоначална информация е с контузия на главата и комоцио, но без опасност за живота.

Екипи на пожарната и на Гражданска защита са извадили телата на загиналите от автомобила и са ги транспортирали за аутопсия в съдебна медицина в Пазарджик. Движението в отсечката на тежката катастрофа е ограничено, предупреждават от КАТ.

56 българи са загинали на пътя от началото на годината, съобщават от пресцентъра на МВР. От 1 януари до днес в страната са станали 550 катастрофи, като в първите дни на февруари техният брой е 68 с 11 загинали и 71 ранени.