Националната агенция за приходите (НАП) и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО) ще задълбочат съвместното си сътрудничество. Това ще стане чрез създаването на постоянна експертна работна група към агенцията. Нейната задача ще бъде да разглежда възможности за подобряване на работата на НАП, както и разрешаването на евентуални проблеми в областта на допълнителното задължително пенсионно осигуряване.
Решението за създаването на работната група беше взето след среща на изпълнителния директор на НАП г-жа Мария Мургина с Управителния съвет на асоциацията на пенсионните дружества. Събитието беше организирано по инициатива на БАДДПО, а на него присъстваха и заместник председателят на Комисията за финансов надзор г-н Бисер Петков, както и заместник изпълнителните директори на НАП Стоян Марков и Красимир Стефанов.
На срещата бяха коментирани въпроси относно контрола по събирането и превеждането на вноските за допълнително пенсионно осигуряване по индивидуалните партиди на осигурените лица. Освен това представителите на асоциацията изразиха своето задоволство от работата с Националната агенция за приходите.
По време на срещата също така бяха набеляза мерки за по-нататъшни съвместни действия на НАП с асоциацията по отношение на допълнителното задължително пенсионно осигуряване.