Надя Сулман, която неотдавна роди едновременно 8 здрави бебета в Лос Анджелис, заяви, че отдавна мечтае за "огромно семейство" и с години се опитвала да забременее, преди да зачене първото си дете чрез ин витро оплождане, предадоха Ройтерс и ДПА.

33-годишната Сулман разказва за самотата си на единствено дете и за борбата си да стане майка след медицинска намеса в първото си интервю за телевизия Ен Би Си, записано 10 дни, след като на 26 януари на бял свят се появиха нейните шест момченца и две момиченца в лосанджелиския медицински център "Кайзер перманенте".

Откъси от интервюто ще бъдат излъчени днес и утре в програмите на Ен Би Си "Тудей" и "Дейтлайн".

Записите разкриват подробности за това как неомъжената и безработна Сулман, която живее с майка си в лосанджелиското предградие Уитър, е успяла да стане родителят на 10 момчета и четири момичета, всички заченати от донор на сперма.

Първите шест деца на Сулман са на възраст от 2 до 7 години. Бебетата, родени чрез цезарево сечение 9 и половина седмици преждевременно, са добре, дишат самостоятелно и получават комбинация от дарена кърма и хранителни добавки.

В. "Лос Анджелис таймс" цитира официални документи, които разкриват, че многодетната майка е издържала първите си 6 деца със 170 000 щатски долара, които получава като инвалид.

Инвалидността й е такава, че жената не трябва "продължително време да стои права, седнала или да върви". Увреждането си получила по време на бунт в психиатрична болница, в която работела през 1999 г.

За пръв път в историята на световната медицина жена е родила 8 бебета едновременно в болницата на гр. Хюстън през 1998 г. Двадесет и седем годишната тогава Нкем Чукву, имигрантка от Нигерия, е родила 6 момичета и 2 момчета.

Седмица по-късно едно от бебетата починало. Миналия декември останалите 7 са отпразнували 10-ата си годишнина. Надя Сулман е вторият известен случай в САЩ, когато 8 бебета се раждат едновременно и оцеляват.