След общата еуфория по Facebook, завладяла 4,5 милиона италианци, социалната мрежа започва да причинява и щети на Апенините, съобщи седмичникът Io Donna, цитиран от ProntoSofia.

Многобройни са вече случаите на годеници, сложили край на връзките си след изневери с бивши интимни приятели, намерени чрез Facebook. В град Термоли, област Молизе, обаче беше регистриран и първият случай на развод в Италия по вина на Facebook.

Причина за него е 50-годишен местен висшист, ангажиран и в политиката, обхванат от манията по социалната мрежа. Благодарение на нея той завързал тесни връзки с жена на име Саманта. Съпругата на въпросния жител на Термоли разкрила виртуалната изневяра, след като станала свидетел на все по-честите заседявания на мъжа си пред интернет, вместо пред телевизора. Изпълнената със съмнения съпруга се записала с фалшиво име в мрежата и успяла да се присъедини към приятелите на мъжа си във Facebook, благодарение на което прочела профила и съобщенията му.

Потвърждение за горещите послания между мъжа й и въпросната Саманта дошло и от контролната проверка на iPhone на прелюбодейника. Според мъжа изневярата му била само виртуална, а не реална, но въпреки това разгневената съпруга отговорила с искане за реален развод.