Мнозина правят десeтка на събитията в дадена област в края на всяка година. Други пък, съобразно календара залагат на 12 неща. Ние ви предлагаме обаче в 11 поредни дни, 11-те най-важни събития от възможно най-широк кръг спортни теми. Защо точно 11? Защото от създаването си в началото на февруари 2007 година Gong.bg е изживял точно 11 месеца от своята скромна засега история. А и защото винаги се опитваме да бъдем по-различни...

1. Сватбите в България

Под венчилото в България минаха доста от родните спортни величия. Най-впечатляваща, разбира се, бе церемонията на Стефка Костадинова. Първата дама на българския спорт каза „ДА” на своя любим Николай Попвасилев, а празниците продължиха с дни. Безспорно пръснатите пари не отидоха на вятъра, а многобройните гости видяха какво ли не – от Gipsy Kings до фойерверки.

Не по-малко бляскава бе и сватбата на шефа на Лукойл България Валентин Златев. Благодетелят на баскетболния и волейболния шампион на страната взе прекрасната Люба Стефанова за своя законна съпруга в резиденция „Бояна”. Сватбеният подарък за булката бе умопомрачителен – яхта за 3 милиона лева…

Рекордьорът Петър Стойчев се събра официално с дългогодишната си изгора – бившата състезателка по синхронно плуване Ася Анастасова, а двамата вече чакат и първи наследник.

Съдбовната крачка направиха и волейболистите Тодор Алексиев и Ваня Вълканова. Европейският шампион по борба Николай Гергов се преклони пред любимата Ваня Божилова и бе заведен до олтара от Гриша Ганчев. Бившата втора ракета в родния тенис Димана Кръстевич също се омъжи за своя избраник Георги Рангелов.

2. Появи се Валери Божинов – младши

Любовта между футболната звезда Валери Божинов и фолк фурията Алисия доказа, че има дълбоки корени и двамата вече се радват на първи наследник. Валери Божинов – джуниър е обречен на слава в България, а защо не и извън родината, още от първия си бебешки писък. Неслучайно за първите снимки на малкия сладкиш неговите мама и татко получиха солидна парична сума, дарена впоследствие за благотворителна кауза. Самата връзка на Валери-старши и Алисия си остава любима на жълтите издания, които не спираха да ги събират и разделят през годината. Сега обаче младото семейство, макар и неофициално, вече се радва на щастието си в Манчестър.

Стилиян Петров също доказа, че не е трудно да се правят момчета, а неговата половинка Паулина роди втория му син – Кристиян.

Татковци станаха още Станислав Руменов, Дани Пеев, Ясен Петров, Слави Жеков, Хосе Гарсес, Теди Салпаров, Ники Найденов и вероятно много други родни спортисти, които ще пропуснем, но на които стискаме палци да здраво и щастливо поколение.

Екипът на Дарик и Гонг също има нови попълнения – красавицата Лия (с татко Людмил Кържилов) и бъдещият футболист Юлиян (наследник на Пламен Иванов).

3. Бекъм – лудостта

Манията по фамилия Бекъм надмина всички граници! Не минава ден, в който един от двамата съпрузи за попадне в изданията не само в родната им Англия, но и по целия ден. На Острова ден без Дейвид и Виктория е като ден без новини. Пристигането на семейство Бекъм хвърли в истерия не само Стария континент, но и Новия свят. Те бързо завземат нови и нови територии, въпреки че Бекъм е почти свършен за футбола, а любимата му очевидно е лишена от певчески способности. Бекъмови бяха коронясани за „най-надценената двойка на света”, но непоколебимо продължават напред…Най-интересното е, че напук на всички, двамата изглежда наистина се обичат…

4. Разводът на Роман Абрамович

След като се сдоби с пет отрочета от русата стюардеса Ирина за 15 години, собственикът на Челси реши да потърси ново предизвикателство. Не стана ясно колко точно е получила Ирина от милиардите на фамилията, но е сигурно, че няма да има проблем с прехраната на децата. Разводът се държа в пълна тайна до самото му финализиране. Веднага, след като остана свободен, Абрамович афишира публично връзката си с Дария Жукова. Младата госпожица вече се кипри редом до ултрабогатия си приятел в ложата на „Стамфорд бридж” на повечето домакински срещи на Челси.

5. Голф-драмата в Ливърпул

Избухливият Крейг Белами предизвика един от най-сериозните, но и най-комични инциденти през 2007 година. След яка разпивка по време на лагер! Белами атакува със стик за голф своя съотборник Джон Арне Рийзе. За щастие, в Ливърпул хората очевидно приеха нещата по-спокойно, а Белами дори се пошегува със стореното, като имитира удар със стик, след като отбеляза гол в Шампионската лига. Разбира се, Рафа Бенитес не подмина случая и наказа не един и двама, а цели 15 свои футболисти.

6. Сватбата на Ева и Тони

Въпросното събитие бе чакано с нетърпение буквално от целия свят – както от спортния, така и от кино-елита. Актрисата от „Отчаяни съпруги” Ева Лонгория и баскетболистът на Сан Антонио Спърс Тони Паркър се бракосъчетаха в Париж пред 250 отбрани гости. Църковната церемония се състоя в църквата Сен Жермен Локсероа, приемала френските крале през поколенията. Ева и Тони нямаха много време за меден месец, но и двамата изглеждат все така влюбени и щастливи, а наскоро обявиха, че почват да се трудят усилено за наследник.

7. …и още, и още сватбени камбани

Това лято най-популярното хоби на т.нар. WAG`s (Съпруги и приятелки на футболисти) в Англия бе организирането на сватби. Най-големият проблем за тях се оказа списъкът с гостите, тъй като само за един уикенд футболният елит на Острова трябваше да се раздели между щастливите събития на Гари Невил, Стивън Джерард, Джон Тери и Майкъл Карик. Предвидливо, Уейн Рууни и Колийн решиха да изчакат до следващата година, когато тяхната сватба се очаква да бъде най-бляскавата.

8. Изневери, разводи, разбити колене

През 2007 година изневерите на спортистите отново не бяха новина за никого. Класацията оглави Франк Лампард, който след дълги молби все пак успя да убеди Елън Рийвс да не го изостави. Халфът на Челси бе изловен да се забавлява с красавица по време на престой на отбора в Лас Вегас. Любовта обаче прави чудеса и майката на двете му деца някак си намери сили да му прости, за последно, по думите на Рийвс.

Жененият играч на Барса Деко Соуса също бе хванат в крачка, при това с проститутка. Явно и на него му се размина, тъй като няколко месеца по-късно съпругата му го дари с поредно дете. Не така се развиха събитията за Тиери Анри, който се разведе малко след като бе трансфериран в Барса. Нов клуб, нова жена – мотото на френския нападател.

Бившата мис Великобритания Даниел Лойд пък, известна със склонността си към срещите с футболисти, би шута на Маркъс Бент и вече излиза с Джърмейн Дефоу. Лойд обаче за малко се размина с боя, с който я заплашваше бившата годеница на Дефоу – Шарлът Миърс. Месеци преди това мис Даниел ожули коленете си в дискотека, блъсната от ядосано момиче. Наскоро две дами се сбиха за очарователния Франческо Коко, доказвайки, че страстите на Апенините винаги са нажежени до червено.

Развод поискаха и половинките на НБА звездите Джейсън Кид, Шакийл О`Нийл и Коби Брайънт – очевидно отвъд Океана няма прошка…

9. Фурията Люис Хамилтън

Новото чудо на Формула 1 през 2007 година носеше името на Люис Хамилтън. След скучноватите последни сезони, в които само епизодичните напивания на Кими Райконен с финландска водка радваха таблоидите, на хоризонта изгря звездата на Хамилтън. Младият пилот набързо се отърва от „дългогодишната” си приятелка и го удари на живот. Яхти, слънце, купони – точно както едно време се описваше животът на най-бързите мъже на планетата. И така, най-младият, най-бърз мъж на земята мина като на парад през Наоми Кембъл, Никол Шерцингер, Наташа Бедингфийлд и още куп познати и непознати хубавици. Не е ясно дали славата помогна, или по-скоро попречи на Люис да стане шампион този сезон. Но ако си остане с празни ръце и за в бъдеще, Хамилтън все пак може да се успокой – вече има улица на негово име, и място за паркиране до любимия си супермаркет. Какво повече да иска един 22-годишен пилот?!

10. Черни облаци в личния живот на тенис звездите

2007 година определено не бе много успешна за дамите в света на тениса. За най-нещастна обаче се обяви една девойка, миналата покрай тениса и закачила твърде малко от играта – Ана Курникова. Руската кукличка имаше нещастието да чуе публичното признание на своя любим Енрике Иглесиас. От немай къде, певецът се изцепи – „Имам малък пенис” – в ефир. Сякаш някой имаше нужда от подобна информация…

Спорно е дали Жустин Енен е по-щастлива, или по-нещастна от факта, че вече не носи частичката Ернен към фамилията си. Белгийската №1 се разведе през 2007 година, но продължава да е в страхотна форма. А и веднъж останала сама, се сдобри с татко си, който не одобряваше брака й.

Мартина Хингис се раздели с годеника си Радек Степанек в пълно мълчания. Двамата вече планираха сватба, а всички ги смятаха за страхотно влюбени, когато през август обявиха края на отношенията си.

Доста по-добра се оказа годината на Линдзи Дейвънпорт, която стана майка за първи път. Ана Иванович също не може да се оплаче от статута си на „новия секс символ на тениса”.

11. Невероятно, но факт – един миниатюрен йоркшир териер успя да побърка медиите в Англия. Кучето на Жозе Моуриньо – малката Лея – почти предизвика международен скандал, след като английските власти поискаха да го отведат за ваксинация. Отказът на португалския ексцентрик бе в основата на проблема, продължил цели четири дни. Моуриньо дори нае частен самолет, за да откара домашната любимка до Португалия, където да я скрие от „лошите чичковци” от полицията на Острова…Невероятно, нали?!

2007 година бе изпълнена и с не толкова жълти, колкото неприятни и скандални събития. Оргии на футболисти (безброй), обвинения в изнасилване (поне 3-4), пиянски свади в заведения (още много), нарушен режим (много, много, и Радостин Кишишев) и така нататък и така нататък…Затова пожелаваме на родните спортисти една успешна не само в спортен, но и в личен план 2008 година! Да ни зарадват с много медали, с много радостни събития, още наследници и много усмивки за повече позитивни жълтини от страниците на Gong.bg!