Американският сайт на антивирусната компания Касперски беше атакуван през уикенда от хакер. Откритата уязвимост в един от разделите на usa.kaspersky.com е била отстранена незабавно, твърдят в официално изявление от руския разработчик.
Хакерът не е успял да получи достъп до служебната информация, съхранявана на сайта, уверяват от Касперски.
Западни медии пък намекват, че компанията омаловажава проблема. Уязвимостта е била може би малко по-критична, отколкото Касперски обяви, коментира vnunet.com.
Хакерът с име Unu е поместил съобщение за SQL инжекцията в румънския сайт HackersBlog. В него той твърди, че само с промяна на един параметър може да получи достъп до всичко: потребители на антивируса, кодове за активиране, списъци с бъгове и др.
В момента Касперски провежда разследване на инцидента. Компанията твърди, че откритата уязвимост не е засегнала никакви други нейни интернет ресурси, вкл. официалния сайт kaspersky.com.
Според информация от CNET News, Касперски е наела специалист по сигурност на бази данни да изследва атаката от събота. Съобщава се също за подобен инцидент с португалския сайт на антивирусната компания BitDefender.