Сайтът за сваляне на бета версията на Windows 7 не издържа на наплива от посетители. Microsoft беше принудена да отложи за кратко достъпността на публичната бета версия на новата операционна система.
"Поради големия интерес към Windows 7 Beta, ние добавяме допълнителна инфраструктурна поддръжка на Microsoft.com, преди да пуснем публичната бета", съобщи компанията в своя корпоративен блог.
В сряда, на изложението CES в Лас Вегас изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър обяви, че бета версия на Windows 7 ще бъде достъпна за даунлоуд в петък, а по-късно компанията излезе и с официално съобщение, че пуска системата за сваляне.
Работeше до извество време директният линк за сваляне на системата, който беше обявен в петък. Но в момента и той е недостъпен. Системата може да се свали все пак от neowin.net в 32- и 64-битов вариант.
Microsoft очаква няколко милиона потребители да тестват бета версията на Windows 7. Първоначално компанията даваше сигнали, че ще пусне завършена система към края на годината, но през седмицата обяви, че не може да се ангажира с този срок.
Официалното обещание на Редмънт е Windows 7 да излезе преди Vista да чества третия си рожден ден през януари 2010 година.