24-годишната Мария Андо от Палермо престоя 9 дни в затвора заради подозрения за извършен от нея опит за убийство и грабеж в Катания. Андо обаче била само двойничка на истинската престъпница, разказва вестник „Кориере дела сера".

Разследването срещу Андо започнало през август 2007, след нападение срещу таксиметров шофьор от Катания, който бил тежко ранен. Андо била арестувана от карабинерите поради силните й прилики с истинската престъпница.

„С мен се отнасяха като с престъпник, изживях ситуация на истински ужас и то в среда, в която се чувстваш извън времето заради целия този парадокс. Аз никога не съм била в Катания", каза Андо.

Тя била спасена от клопката на правосъдието, благодарение на свидетелствата на приятелките си, които казали, че през въпросния ден на престъплението Мария Андо е била неотлъчно с тях в Палермо.

„Не мога да разбера как е възможно в затвора да се прати човек с чисто досие и как е възможно магистратът, направил тази грешка, да не бъде наказан въобще", възкликна Андо пред медиите.

Междувременно следствието по случая доведе до арестуването на малолетна бездомница, за която се смята, че е истинската извършителка на престъплението.