Първите любовни емоции винаги ни се струват най-вълнуващото нещо, което може да ни се случи и се опасяваме, че ако не ги запазим завинаги до себе си, може никога повече да не ги изживеем.

Ако вече сте минали този период, вероятно помните, че образът на онова момче или момиче е събирало всичко, за което сте мечтали. Чувствали сте се готови да пренебрегнете, каквото ви се изпречи на пътя и да жертвате, каквото имате, само за да сте заедно завинаги. С времето, когато натрупате малко опит, осъзнавате че истинските чувства не са само бушуващите хормони и визуалното влечение към сладура от съседния клас, а много по-дълбоки и обвързващи. Тогава идва времето на първата истинска любов, която наистина сте чакали и търсили, и осъзнавате колко сладко, мъчително и хаотично е било всичко до сега. Но все пак ви е било нужно, за да се научите да пресявате значителните неща в живота.
Затова, мили тийнейджъри и млади хора, не затормозявайте младостта си с обсебващи мисли за някой, който не се вълнува от вас. Обичайте и живейте така, както се чувствате най-свободни и окрилени! Търсете щастието и не се отдавайте на черни мисли, ако не го откриете там, където искате да бъде. То ще изскочи от някъде другаде.

На 14-ти февруари
най-голямата Любов да те завари,
да намериш сродната душа
и да бъдеш ти с усмивка на уста!
Нека всеки, който днес те види,
благородно за "сърдечното" щастие да ти завиди!

От мед. фелдшер Елисавета Табакова,
учителите и учениците на ТПГ ”Ст.Панчев”
гр.Ботевград

Към посланието се присъединява и екипът на botevgrad.com.