Рекордьорът по участия в английския национален отбор Дейвид Бекъм е на път да се завърне в американския Лос Анджелис Галакси, след като Милан се провали в опита си да задържи звездата на ”Сан Сиро” за постоянно. В момента Бекъм, който е собственост на Галакси, играе под наем при ”росонерите” по силата на споразумение, изтичащо на 9-и март март, след което 33-годишният футболист трябва да се завърне в Лос Анджелис. Това стана ясно, след като треньорът на Галакси Брус Арина призна, че от Милан не са успели да отправят ”приемлива” оферта за играча, преди да изтече крайният срок за осъществяване на трансфера. Срокът, определен от ръководството на американската Мейджър сокър лийг (MLS), изтече снощи.

”Днешният краен срок, определен от комисаря на MLS Дон Гарбър относно потенциалният трансфер на Дейвид Бекъм в Милан, изтече, и ние не получихме приемлива оферта за играча. В резултат на това Дейвид остава футболист на ЛА Галакси и той трябва да се завърне за началото на подготовката на 9-и март”, заяви Арина.

Изпълнителният директор на американския клуб Дейвид Лейвек потвърди казаното от Арина. Запитан дали все пак от Галакси няма да разгледат евентуална нова, по-добра оферта от страна на Милан, Лейвек потвърди, че е задължен пред феновете и отбора да задържи Дейвид Бекъм.


Въпреки неуспеха, Милан и самият Бекъм все още вярват, че този трансфер може и да се осъществи. Полузащитникът вече не веднъж заяви, че желанието му е да остане при ”росонерите”. Не е напълно ясно и на каква стойност са били отхвърлените оферти. Според различните информации от ръководството на Милан са предложили няколко оферти от 2,5 до 5 милиона евро. Говореше се, че в последния момент ”росонерите” ще отправят по-сериозна оферта, която обаче явно е била далеч от исканите от Галакси над 10 милиона. Все пак не трябва да се забравя, че в договорът на Бекъм с ЛА Галакси има клауза, която позволява на играча  да си тръгне без пари на 30 ноември 2009 година. Това бе и един от основните козове на Милан в преговорите до момента.