Всички служители на Националната агенция по приходи, замесени в случая с вече бившия изпълнителен директор на НАП Мария Мургина трябва да имат страха на прокуратурата, защото тя ще стигне до всеки тях, увери в предаването „Седмицата” на Дарик радио зам.-председателят на Софийската градска прокуратура Роман Василев. Мургина подаде оставка на 12 февруари с мотив „неизпълнението на плана за данъчните приходи на агенцията за 2008 г. и отказан достъп до класифицирана информация”. Държавната агенция за национална сигурност и прокуратурата правят проверки за измами с ДДС в приходната агенция, а Сметната палата проверява администрирането на приходи от ДДС в НАП. Роман Василев беше категоричен, че няма да има хора, независимо каква е окраската им, които да бъдат покровителствани.

На въпрос за подробности около случая с бившия шеф на НАП, Василев заяви, че при достатъчно данни за престъпление, прокуратурата винаги реагира, били те за Мария Мургина или за когото и да било друг, „прокуратурата винаги си върши работата и при достатъчно данни ще бъде безкомпромисна”. Според него непрестанните критики, които се отправят към работата на прокуратурата са знак, че се работи добре, защото „ако започнат да ни хвалят, значи не ставаме за тази работа”. "Прокуратурата ще проверява дали в аферата с източването на ДДС има замесени известни личности от различни сфери на обществения живот", съобщи Роман Василев. Той увери, че няма да има нищо скрито: „Ако прокуратурата прикрива някакви данни, то е в интерес на разследването, а не в интерес на това да се направи някакъв чадър или балон, в който да се прикриват данни около разследването”.

„За съжаление, язви като корупция в съдебната власт съществуват. Тя не е изолирана от тези явления, но службите, особено със създаване на ДАНС, Дирекция „Корупция”, има достатъчно успехи. Показали сме воля, прокуратурата е действала последователно. Въпреки, че прокуратурата е единственото критикувано звено в доклада на Европейската комисия, беше показано, че те има напредък в борбата с организираната престъпност, с борбата с корупцията по високите етажи. Има много показателни специализирани операции и осъдителни присъди по тях”, коментира зам.-градският прокурор на София.

Той уточни, че по делото „Лиани” има разследващ прокурор, водят се разпити и то никога не е прекратявано. Роман Василев допълни, че вероятно да месец по това дело ще бъдат повдигнати обвинения.