Неудобни снимки и видеоклипове на знаменитости са сред най-популярните форми на забавление на планетата. Как обаче биха се чувствали обикновените хора, ако всичко, което обичат да гледат за хай-лайфа, се случва на тях?
YoBusted.com е отворен форум за публично унижение. Философията на сайта е проста: намерете унизителни снимки на някого, когото не харесвате или просто не ви интересува, и ги публикувайте безплатно онлайн. Ако обаче откриете снимка на себе си в сайта и искате да я премахнете, това вече не е безплатно.
Ще трябва да станете член на сайта, като заплатите $20 месечна такса или $50 за една година. Лицето, което е публикувало неудобните снимки, пък ще получи дял от парите за вашия абонамент в размер на $10-20.
Звучи като изнудване и наистина е така. YoBusted разчита на факта, че хората нямат време или енергия да съдят сайта и любителите “папараци”, които обикновено вземат снимките от ресурси като Facebook.
Ако намерите снимки за себе си в сайта, не се вгорчавайте прекалено много. Просто съхранете чувството за следващия път, когато купувате някой от онези таблоиди с унизителни снимки на знаменитости.
След шумния дебют, сайтът в момента е недостъпен, като началната страница е заменена с дежурното съобщение “Under Construction”. Не е известно дали сайтът се е натъкнал на правни препятствия или създателите му работят по нов дизайн и подобряване на функционалността.