Британският ежедневник Daily Mail включи в списъка си "Най-доброто от мрежата" сайт, публикувал снимки на звезди преди и след минаването им с Photoshop. Сред преправените лица са тези на Пенелопе Круз, Ева Лонгория, Хали Бери, актрисата Британи Мърфи, Бионсе, актьорът от нашумелия сериал "Династията на Тюдорите" и рекламно лице на Boss Джонатън Рийс Майърс, певицата Кели Кларксън, актрисата от "Отчаяни съпруги" Николет Шеридън и други.

Сайтът се казва iWanexStudio и принадлежи на агенция за професионално ретуширане с Photoshop. Снимките "преди и след" се намират в раздел Portfolio. На тях ясно се виждат по-слаби ръце, по-стегнати гърди, по-слаби талии и безупречна кожа.

Отдавна се знае, че звездите задължително прибягват до дигитално преправяне за да изглеждат "идеални". Но за това, естествено си има причина. Резултатите от по-ново проучване доказаха, че въпреки негодуванията на жените срещу слабите разкрасени манекенки, те са по-склонни да си купуват дрехи от марки, ползващи такива модели, отколкото от тези, които наемат "обикновени жени".

Звездите, по ред на снимките:

1. Пенелопе Круз

2. Британи Мърфи

3. Кели Кларксън

4. Бионсе

5. Ева Лонгория

6. Холи Бери

7. Николет Шеридън

8. Джонатан Рийс Майърс