При стегната организация и обилен снеговалеж премина възпоменателното тържество по повод 136-та годишнината от обесването на Васил Левски.
Въпреки непрекъснатия сняг, пред морената с мемориалната плоча за Апостола бяха дошли не малко хора.
Тук бяха кметът на Община Етрополе инж.Богомил Георгиев, председателят на Общинския съвет д-р Цено Глогов, Росица Христова – заместник кмет на Община Етрополе, общински съветници, членове на Общинския комитет „Васил Левски”, представители на държавни и общински институции, членове на партийни и неправителствени организации, директори и учители от училищата от общината, дейци на културата, ученици и граждани.
Честването започна преди обявеното време, с почетния караул пред морената, съставен от млади командоси.
Точно в 11:00 часа започна програмата, подготвена и изнесена от самодейци на НЧ „Тодор Пеев”, ученици от СОУ „Христо Ясенов”-Етрополе и ОУ „Васил Левски”-с.Лъга. Водещ на тържеството беше Младен Манчев-учител в с.Лъга.
В програмата бяха включени стихове и песни за Левски.
Умело вмъкнато като част от сценария беше и словото на кмета инж.Богомил Георгиев, който говори за делото, подвига и саможертвата на Апостола.
Тържеството завърши с едноминутно свеждане на глави пред паметта на великия българин. На фона на „Покойници…”
Накрая морената беше отрупана с цветя и венци от кмета на Общината инж.Богомил Георгиев и председателя на Общинския съвет д-р Цено Глогов, от НЧ „Тодор Пеев”,  Историческия музей, от училищата „Христо Ясенов” и „Христо Ботев”-Етрополе и „Васил Левски"-Лъга, „Български командоси”, ОбС на БСП, Българския антифашистки съюз и от граждани.
На снимките са запечатали моменти от тържеството.