Антон Агонцев е първият, който отива на Острова на мъртвеца
Борецът от Барбадос беше елиминиран при изненадващо изпитание, което сложи край на партито за обединението на двете племена в общия отбор, наречен Дрейк

Пиратите са били най-уязвими, когато са пирували след успешен удар... С такова обяснение водещият Владимир Карамазов сложи край на партито по случай обединението на Барбадос и Тортуга в общото племе Дрейк.

Извадени от еуфорията, която започна с ядене и пиене и продължи с песни и танци, 12-те бяха принудени да налягат с вързани над главата ръце, а над тях бяха надвиснали чаши с вода.

Първият, който заспеше и бъдеше намокрен, си заминаваше без много обяснения. Задачата се усложняваше от условието

да не говорят и да не помръдват

Опиянен от веселбата и изпития алкохол, Агонцев задряма и водата се изля отгоре му. Все още залитайки, той се сбогува с останалите, а по-късно, през сълзи, коментира, че може би е сбъркал някъде...

Така той става първия робинзоновец, захвърлен на Острова на мъртвеца, където има възможност за равносметка, докато чака следващия отпаднал...

Преди да бъдат откарани до партито по случай обединението, Барбадос и Тортуга събраха личните си вещи и напуснаха лагерите, които бяха техен дом в продължение на близо месец.

Двете племена разполагаха и с по 15 минути, за да напишат писма на най-близките си хора. Спомените насълзиха очите и на най-коравите мъже...

Преди да се насочат към богатата трапеза, 12-те трябваше да се разделят със знамената и отличителните знаци на досегашните си отбори.

За да отнесат надалеч спомена за Барбадос и Тортуга,

се появиха родоначалничките на племената - близначките Биляна и Габриела.

След церемонията, наричана унификация, 12-те хапнаха, вдигнаха тостове с различни видове алкохол, а след това се втурнаха на дансинга под акомпанимента на доминикански оркестър.

Компания им правеха екзотични танцьорки в снежнобели рокли, чиято цел бе и да уравновесят съотношението мъже-жени, тъй като в новото племе представителките на нежния пол са едва три.

Мъжете, които са три пъти повече, обаче самоуверено заявиха, че са свикнали да вършат домакинска работа и няма проблем да мият чиниите в бъдещия лагер на Дрейк.

Очаквайте

Вместо към хотела, където елиминираните прекарват последните си дни на Карибите, Агонцев е откаран до Острова на мъртвеца, където разбира, че му се дава втори шанс.

Двама са изпратени да пазаруват в града. "Do you speak English?", пита Дренски един от местните жители зад щанда.

В Дрейк вече се състезават за лична неприкосновеност. Тежко наказание чака последния в играта...