Наказанието на Светла Димитрова предизвика доста реакции сред членовете на Дрейк. Най-странната от тях се оказа тази на Георги Дренски. Пилотът прекара цяла нощ около окованата шампионка под предлог, че не бива да остава сама.

Решението на Дренски събуди съмнения сред съплеменниците му, според които реакцията на пилота не е признак на кавалерство, а по-скоро на страх от изгонване.

Дойде време и за поредното изпитание пред Дрейк. Този път наградата за победителя беше право на два гласа, които да бъдат използвани по време на племенния съвет.След поредица тежки силови и скоростни игри днес оцеляващите трябваше да разкършат снага.

Според правилата на играта племето беше разделено на три групи. Всяка от тях трябваше да танцува под съпровод на музикално карибско трио и на специално жури съставено от местни майстори на танца. Те трябваше да определят, кои от участниците да стигнат до финалния кръг на изпитанието.

Оказа се, че бившите барбадосци могат да бъдат най-кошмарната гледка, особено ако са на дансинг. Безапелационно всички изпопадаха от играта един по един, като само Георги Дренски успя да даде всичко от себе си, така че да впечатли журито.

Въпреки това шансът му да победи в играта се изпари, защото трябваше да се изправи срещу кръшната Джина Стоева и Георги Костадинов. Правото на два гласа по време на племенния съвет без никаква изненада спечели Георги Костадинов.

След като двете племена се обединиха, все още никой не е заявил някаква конкретна стратегия. Само един от оцеляващите направи изключение - Лъчезар.

Подполковникът сподели, че вече разчита единствено на собствената си стратегия и играе само за себе си. Явно уменията на Георги Дренски, демонстрирани във вчерашната игра го бяха уплашили и без да се церемони той заяви, че пилота е един от най-силните участници.

Превърнали се в малцинство след отпадането на Агонцев, бившите барбадосци явно се опитаха да се закрепят като отбор, но това не успя да се получи и резултатът беше на лице.

Племето Дрейк трябваше да реши съдбата на един от съплеменниците си по време на съвет. Тя обаче като че ли вече беше решена от мнозинството на бившите тортугианци, попаднали в общото племе. Според тях племето трябваше да напусне Георги Дренски.

Така пилотът трябваше да напусне играта след като всички от бившия червен лагер гласуваха единодушно срещу него. Но не това се оказа най-страшното за бившите барбадосци. От гласуването стана ясно, че сред тях вече няма никакво единство.

Вероятно по предварителни уговорки всички екс-сини гласуваха против Джина Стоева. Най-неочаквано обаче Станислав гласува срещу един от бившите си съплеменници - Александър. Аргументите на Финдо бяха, че той вече не иска да влиза в никакви коалиции, а ще гласува така, както сърцето му подсказва.

Тази постъпка със сигурност ще доведе до нови коалиции в редиците на Дрейк. Веднага след съвета, Георги Дренски през сълзи обвини един единствен човек за отпадането си от играта и това беше Антон Агонцев.

Според Дренски, издънката на Агонцев по време на племенното обединение е лишила останалите му съплеменници от шанс в играта. Малко след това, без да знае какво всъщност му предстои, Жоро пое в посока "Агонцеви острови" или към Острова на мъртвеца.