България рискува да загуби правото си на глас в ЕС, ако не предотврати търговията с гласове и избирателните измами и това е записано в доклада, каза по време на работно посещение в Шумен лидерът на политическа партия „Новото време" Емил Кошлуков. "И понеже тройната коалиция се прави, че не чува, Брюксел ще ни накаже всички да говорим в Европа и да вземаме решения", каза още той.

Той обясни, че правото на глас може да бъде изгубено заради нелегитимност на избора, купуването на гласове подменя волята на избирателите. Ако европейските депутати не са избрани на свободни и честни избори, а с фалшифицирани протоколи и купени гласове, Европа не иска да разговаря с такива представители, те не са легитимните представители на България, заяви той.

Кошлуков допълни, че от „Новото време” вече водят разговори с повечето партии от десницата за съвместно явяване на предстоящите избори. "Мисля, че разговорите се водят добронамерено и има желание за обединение, а инициативата за него, морално и исторически, се пада на СДС", подчерта Кошлуков. "Технологичният срок за обединението в дясно е до средата на март", каза още той.