Шестима са задържани за разпространяване на наркотици на територията на ОДП-Бургас. Вчера Бургаският окръжен съд е наложил постоянна мярка "задържане под стража" на членовете на престъпната група. Задържаната престъпна група е работила на по-ниско ниво и е свързана с организираната престъпна група на Димитър Желязков, твърдят от МВР.

Трима от членовете на задържаната шестчленна група са осъждани за притежание и разпространение на наркотични вещества, а други двама имат присъди за криминални прояви.

В началото на годината в сектор "Криминална полиция" при ОДП-Бургас е получена информация за организирана престъпна група, разпространявала наркотични вещества на територията на Бургас.

В края на септември тази година Окръжна прокуратура Бургас е образувала досъдебно производство по чл. 354 А /притежаване и разпространение на наркотични вещества/ във връзка с чл. 321 от НК /организиране на престъпна група/.

Под прякото ръководство на прокурор от Бургаска окръжна прокуратура са проведени редица оперативно-издирвателни и процесуални действия, доказващи по безспорен начин престъпната дейност на групата.

На 23 октомври служители на ОДП-Бургас са задържали шестима: С.К. /21 г/, Д.К., /18 г./, Д.Я./19 г./, М.Д /19 г./, А.С./19 г./ и С.Т./21 г./, всички от Бургас. При обиски у задържаните, в нарочно пригодени тайници и в жилищата им са намерени и иззети: 40 дози кокаин, 245 таблетки синтетични наркотици, 1 450 дози хероин /всичко на обща стойност над 25 000 лв./.

При обиска на един от тях са открити и иззети два газови пистолета. Откритите количества наркотични вещества се равняват на седмичния обем продажби, реализиран от групата при осъществяването на престъпната й дейност.

По досъдебното производство на 24 октомври е повдигнато обвинение и е наложена 72 часова мярка "задържане под стража".