В момента в България има над 250 000 /двеста и петдесет хиляди/ регистрирани болни от ракови заболявания. Всеки ден се откриват по 10 нови болни.
Тези хора са обединени в Българската асоциация на онкоболните – БАО и Националното сдружение на жените с онкозаболяване и техните съмишленици – НСЖОЗТС, които работят активно от 2002 година.
На 01 март 2008 година в Етрополе беше създадено Сдружение „Здраве за всеки – Българска асоциация на жените с онкологични заболявания и приятели в град Етрополе”. Учредително събрание беше през юни 2008 г. Приет беше Устава на сдружението и беше избран Управителен съвет в състав д-р Невена Калмакова, г-жа Павлина Велева и г-жа Елена Борисова и съучредители д-р Светла Димитрова, д-р Катя Милушева, д-р Анета Димитрова и г-жа Павлина Блескова.  На 31.07.2008 г. Сдружението е вписано в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел и се явява 76-тото в страната.
Амбицията на Сдружението е да се проведат профилактични прегледи в общината, защото с ранното откриване на рака може да се спаси човешки живот.
За осигуряването на безплатни профилактични прегледи от висококвалифицирани специалисти за жителите на общината са необходими парични средства. За набиране на средствата е открита и съответната сметка: IBAN BG22CECB9701098430600 в офиса на ЦКБ Етрополе. 
Първата призентация на Сдружението ще бъде на 25 февруари т.г. /сряда/ от 18:00 часа в малкия салон на НЧ „Тодор Пеев” Етрополе под патронажа на кмета на Общината инж.Богомил Георгиев.
Тази вечер, 23 февруари т.г. /понеделник/ от 20:00 часа, с повторение на 24 февруари т.г. /вторник/ от 18:30 часа, в предаването „Здраве за всеки” по Кабелна телевизия Етрополе гледайте интервюто с д-р Невена Калмакова.
Отзивите ви в нашия сайт ще бъдат излъчени на по-късна дата също по Кабелната телевизия. Надяваме се за сериозно отношение по толкова сериозен и наболял здравословен проблем-онкологичните заболявания.
Можете да направите и предложения какво искате да гледате по КТЕ по този въпрос.