Над 5000 души са се присъединили към групата, създадена в социалната онлайн мрежа Фейсбук „Песента на Красимир Аврамов на Евровизия е позор за България” за малко повече от 48 часа, съобщиха организаторите. Сред известните имена, които са ги подкрепили, са музикантите Соня Васи, Искрен Пецов и Николай Йорданов-Гилъна, актьорите Мариан Бачев и Венци Мартинов, много журналисти и обществени личности, както и обикновени хора, живеещи в България и чужбина.

„Всички ние заявяваме, че няма причини да се гордеем с песента на Красимир Аврамов, запътила се към Москва. Причината да се съберем и да продължаваме да се увеличаваме е нежеланието ни изпълнението на Красимир Аврамов да ни представя на финала през май месец. За нас “Illusion” не притежава качествата, нужни за представителна композиция. Не харесахме и живите изпъления на г-н Аврамов нито на полуфинала, нито на финала”, се казва в съобщение, изпратено до медиите.

Тези наши несъгласия, както и прогресивно растящият брой на недоволните хора в групата, ни карат да се съмняваме в легитимността на гласуването, което отреди първо място на “Illusion” с категоричните 55,52% - заявиха недоволните граждани.
Днес ще има протест пред сградата на БНТ от друга група в същия сайт.

Протестиращите искат - анулиране на вота; да се публикува официална проверка от страна на БНТ за това - как е протекло гласуването, показващо броя на гласовете от МТЕЛ, Глобул и Вивател, както и тези, събрани чрез БТК; проверка, целяща да установи защо хиляди SMS-и или не са били приемани от операторите, или не им е било отговорено с потвърждение за успешно подаден вот.
БНТ трябва в най-кратки срокове да излезе с адекватно предложение за справяне със ситуацията, заявиха недоволните.