Яни Чаушев от Бургас е най-бързият български гейминг ентусиаст, обявиха днес Intel и Stantek по време на церемония за награждаване на победителя в онлайн състезанието „Най-бързият печели компютър, базиран на най-бързия процесор на Планетата - Intel Core i7”.
“Организирахме това състезание като част от нашата дългосрочна отдаденост към общността на гейминг и мултимедия ентусиастите по света. Радваме се на активното участие от над 2200 опита за победа в България. Фактът, че регистрирахме 66% верни отговори на технологичните въпроси от състезанието, потвърждава нашето убеждение колко взискателни и технологично-грамотни са българските потребители”, каза Мануела Опришан, Intel PR мениджър.
Яни Чаушев е запален почитател на технологиите - както в професионалния, така и в личния си живот. Неговите умения му донесоха като награда Intel Core i7-базиран компютър.
„Асемблирахме компютъра-награда, като се фокусирахме върху това какво един гейминг ентусиаст мечтае да получи от своето РС”, каза Станислав Георгиев, управител на Stantek, и подчерта, че компанията има 10-годишен опит на българския пазар.
Intel представи процесора Core i7 през ноември миналата година. Това е първият от членовете на новата фамилия Nehalem и най-сложният, създаван досега. В него са вградени нови технологии, които повишават производителността при поискване (performance on demand) и максимизират скоростта на обработка на данните.
Процесорът Core i7 ускорява работата с видео, игри и други популярни интернет и компютърни дейности с над 40%, без да увеличава потреблението на енергия.