Най-интересното от регионалните и театралните кастинги на "Music Idol 3" зрителите на bTV ще могат да видят от 2 март в продължение на десет епизода всяка делнична вечер. За разлика от предходното издание, след приключването на театралните кастинги за малките концерти ще продължат 20, а не 18 кандидати, както бяха миналата година. От тях зрителите ще трябва да изберат 12 финалисти, които ще се борят за голямата награда - продуцентски договор с Вирджиния рекърдс.

Тази година 'Music Idol" ще заложи на по-различна схема по време на същинската надпревара. Предаванията на живо ще бъдат не два, а три пъти седмично и ще се излъчват от зала Фестивална. Освен двучасови концерти и елиминации този път музикалното шоу ще бъде включено и коментарно токшоу с риалити елементи.

Отново всяка седмица идолите ще имат на разположение различни ментори, които ще им помагат в подготовката за различните задачи. Както в двете предходни издания, така и в третото, зрителите на шоуто ще видят участие на истински международни звезди, които ще гостуват в него. За първи път зрителите ще определят песните за един от кръговете. Това ще стане след гласуване на сайта на предаването www.musicidol.btv.bg.

Music Idol 3 ще се излъчва и в ефира на македонския канал А1, в който югозападните ни съседи ще могат да гласуват за своите фаворити. Риалити шоуто ще предложи общо 31 концерта на живо, 11 от които - големи концерти. Финалът отново ще бъде в началото на лятото.