В понеделник предаването на проф. Юлиан Вучков "Времена и нрави" бе свалено от ТВ2, а тази сутрин той отново се появи на екран, но този път като автор на рубрика в сутрешния блок на Нова телевизия, съобщи "Монитор".

В десетминутката всеки четвъртък след 9 часа Вучков ще влиза в ролята на морален наблюдател и ще разисква теми, като мръсните думи в ефира, депутатските фирми и източването на пари или пък колко трябва да продължава траурът, обясни водещият на "Здравей, България" Милен Цветков.

Идеята да поканят Вучков в сутрешния блок била лично на Цветков. Вчера самият той анонсира в предаването раждането на етично-моралната рубрика. Същият ангажимент в "Здравей, България" има и Люба Кулезич, но като наблюдател по културни теми.

"Приятно ми е, че Милен ме покани. Държа се много почтително, макар че преди съм му гостувал и имахме остро спречкване. Ще имам рубрика веднъж седмично, но това е само едно гостуване, а аз желая да си водя предаването.

Сигурно ще отнеме време някоя телевизия да го поиска, защото все пак е обемно, трябва да се премисли.", коментира дебюта си в Нова телевизия професорът. "Може и да не съм на екран, но не скучая. Вече съм дал 42 интервюта за вестници, списания и интернет издания.", добави Вучков.