Юлиан Вучков е съсипан, след като любовта на живота му - преподавателката Диана Душкова, изненадващо го напусна. След 7-годишна връзка половинката на колоритния професор изненадващо си събрала багажа и се изнесла от дома му в близост до НДК, пише в. „Всеки ден".


„Юлиан много страда! Той боготвореше Диана, тя е единствената жена, която афишира в обществото. Ценеше я и я уважаваше. Нещата дори отиваха към брак, той бе готов да подпише с нея, но внезапно всичко приключи. Не се месим в отношенията им, не знаем кой е крив и кой е прав, но истината е, че проф. Вучков е много разстроен. Той е горд човек и никога няма да го каже публично, но душата му е смъртно ранена", казват колеги на Юлиан.


Диана казала на Юлиан, че й е домъчняло за бащината къща в столичния квартал „Павлово". Споделила, че ще отиде да навести дома си за ден-два. Взела си лек багаж и тръгнала. Повече не се върнала. Използвала ден, в който професора го няма, а се готви за предаването си в телевизия „Евроком", върнала се в дома му, и си взела останалия багаж. На тоалетката оставила ключа. Драснала и писмо за сбогом. Казала му, че го обича, но иска време, за да преосмисли отношенията си с него. Била свободна душа и се задушавала от семейния живот.


Диана е с 12 години по-млада от Юлиан, който догодина ще чества 80-годишен юбилей. Тя е изтъкнат преподавател по литература и руски език, занимава се и с преводи. Дъщеря е на изтъкнатия детски писател Атанас Душков, автор на вечната класика „Катеричка рунтавелка". Неотдавна Диана издаде книга за баща си, а проф. Вучков й помогнал финансово.