Новият модел на компанията AD-7240S е първата записвачка, способна да "пече" DVD-та със скорост 24х.

Според производителя, надеждността на записа също е гарантирана благодарение на нови решения като Auto Strategy технологията, съобщава PCworld.bg.

Въпросното технологично решение, което за първи път се появи в моделите от предходната серия AD-7200, според компанията гарантира отлично качество на записа и при най-високите възможни скорости.

Технологията действа по следния начин: при "печене" на DVD оптичното устройство прочита всяка нужна секция предварително, така че записващата глава се позиционира бързо и оптимално на нужното място върху носителя.

На помощ в процеса идва и друга технология, наречена Adaptive Self Tuning, която пък позволява хардуерът на оптичното устройства да се настройва автоматично в зависимост от "изискванията" на всеки конкретен носител и да компенсира евентуални дефекти в записа, предизвикани от несъвършенства в баланса.

Благодарение на всичко това новият SATA базиран модел AD-7240S на Sony Optiarc (представян от фирмата като "високоскоростно чудо") постига безпроблемно скорост на запис от 24x за еднослойни DVD-R/+R носители, 12x за двуслойни DVD-R, DVD-R9 и DVD-RAM, 8x за DVD+RW, 6x за DVD-RW, 48x за CD-R и 32x за CD-RW, пишат от компанията.

Според официалната информация оптичното устройство ще излезе на пазара през март и ще се предлага с две години гаранция (за цената засега не се съобщава нищо).