Сигналът за взрива е подаден в РПУ-Велинград в 23.05 часа. По първоначални данни взривното устройство е било поставено под двигателя на автомобила, каза Илиев. Този случай е единственото тежко криминално престъпление, регистрирано снощи. Взривът няма нищо общо с изборите, а поршето е собственост на гражданин от София, който не е криминално проявен, добави Илиев.
 
По неофициална информация взривеният джип е собственост на председател на политическа партия.

Снощи в Студентския град е стреляно с въздушна пушка от блок 14-и, срещу блок 13-и, където има избирателна секция. Полицаите от Седмо РПУ са задържали стрелеца и лицата, които са били с него. По случая е образувана преписка. Около шест часа сутринта автопатрул на Второ РПУ забелязал счупени стъкла в блок в кв. "Кумарица", ул. "Хаджи Димитър" номер 26, където се помещава предизборният щаб на една от политическите сили.

В присъствието на представител на политическата сила е извършен оглед на местопроизшествието. По случая е образувана преписка, каза Илиев. 

Той посочи, че изборният ден е започнал съгласно установения от закона час. Единствено в Кърджали изборите са започнали в 7.00 часа, поради закъснение на председателя на местната Общинска избирателна комисия.
 
Илиев добави, че на няколко места в страната са получени сигнали за купуване на гласове, но те не са се потвърдили при проверките. Във вчерашния ден за размисъл е имало няколко опита за разлепване на предизборни плакати, които са предотвратени, каза Илиев.

Той добави, че удостоверения  за гласуване ще се издават до 15.00 ч. в РПУ-та в страната и до 17.00 ч. в ОДП, СДП и РПУ в София.