60 милиона зрители по света са гледали първия старт от световната купа по ски в Банско, сочат данните на "Инфронт медия", която покрива телевизионно състезанията. Прякото предаване е било в 15 държави от цяла Европа, като е имало включвания за Канада и Китай, пише "24 Часа".

Очаква се интересът да е още по-голям през почивните дни, когато хората не са на работа. Телевизионната аудитория със сигурност ще надхвърли 200 милиона зрители. Така целта на световната купа да промотира България като туристическа дестинация вече е преизпълнена. Световната купа по ски безспорно е спортното събитие на годината в България.

Представителят на "Халти", фирмата, която е официален спонсор на международната федерация по ски, сподели, че Банско е сред най-добрите курорти, в които е бил. "Такова нещо никога не съм очаквал. Просто всичко е идеално, а природата ви е впечатляваща. На всичко отгоре има много дивни места, които стоят непокътнати. Единствено опашките по лифта са проблем, но това може да се реши с допълнителна гондола.", смята Мати Мустаниеми.