Пловдивският районен съд наложи административно наказание глоба в размер на 500 лв. на подсъдимия Иван Ангелов на 24 г. Той беше признат за виновен в това, че на 17 април миналата година в Пловдив противозаконно е присвоил мобилен телефон "Samsung U600".

На 17 април Ангелов със свой познат се намирал в кафене в Пловдив. Там били и две ученички от Френската езикова гимназия, които се запознали с Иван, когото били виждали по телевизията покрай участието му в "Music Idol".

Иван поискал мобилния телефон на едно от момичетата, като обяснил, че искал да изглежда "по-авторитетно" в тв предаване на известен водещ. Момичето се съгласило и те разменили телефоните си. Апаратът на Иван бил по-евтин. След като Ангелов не върнал телефона на тийнейджърката, тя подала сигнал в полицията.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие - с предварително изслушване без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимият призна фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Затова му беше определено наказание под предвидения минимален размер.