Жесток скандал разтресе Работнички ден след отстраняването на Черно море на четвъртфинал в Балканската лига. Македонският тим сътвори подвиг и отстрани варненци в реванша след успех с 81:61. Публика и журналисти в Скопие бяха се отказали от надеждата, че в "Градски парк" е възможно да се случи чудото, след като Работнички падна с 16 точки преди седмица в морската ни столица.

Ябълката на раздора се оказа решението на ръководството на Работнички да се съгласи на промяна в деня на двубоя. По програма той трябваше да е в сряда, но изненадващо бе преместен за вторник. Шефовете се съгласили срещата да бъде изтеглена 24 часа по-рано, но въобще не сметнали за редно да се допитат преди това до треньора Марин Докузовски.

"Не може управата да си прави договорки зад гърба ми, но за сметка на моя отбор. Не може управата да не е наясно, че имаме право в турнира за пускаме едновременно на терена петима чужденци. И този факт да го разбирам едва ли не преди края на Балканската лига, въпреки че изрично съм се интересувал не един и два пъти за правилата. Всичко изброено е недопустимо. Освен това аз държа ръководството да спази обещанието си и да се издължи до стотинка на играчите, както им гарантира преди мача с Черно море", изригна след края на срещата в Скопие бившият треньор на Лукойл Академик Докузовски.

В Работнички стоят без заплата повече от три месеца и ако до утре парите не започнат да се изплащат постепенно, баскетболистите ще пристъпят към стачка, твърди вестник "Нова Македония". Нервите на част от избраниците на Марин Докузовски обаче не издържаха и по време на двубоя с Черно море. Още преди сирената играчите отправиха неприлични жестове към трибуната, където бяха седнали шефовете и спонсорите на клуба.