Крис Браун беше обвинен за нападение и престъпни заплахи срещу Риана, съобщиха световните информационни агенции. Певецът се яви за кратко в съда.

Облечен в сив костюм с бяла риза и вратовръзка, той стоеше безизразен, като отговаряше на съдията само с "Да, госпожо".

Според прокуратурата Браун е нападнал приятелката си Риана през нощта преди церемонията за наградите "Грами" на 8 февруари в Лос Анджелис. Ако бъде осъден, той може да лежи 4 години в затвора. Засега не е ясно дали Риана ще свидетелства срещу него.

Крис Браун беше арестуван за нападение и заплахи над жена преди церемонията за наградите "Грами". Той беше освободен под гаранция от 50 000 долара, докато случаят се разследва. Полицията не казваше името на жертвата, но бързо стана ясно, че това е певицата Риана.

И Крис Браун, и Риана не участваха в церемонията за наградите "Грами", въпреки че по програма трябваше да пеят. Според заведените в съда документи от полицията, двойката се е скарала в колата, след като Риана прочела дълго съобщение от друга жена на телефона на Браун.

Браун се опитал да изхвърли Риана от колата, но не успял, защото тя била с предпазен колан. Той блъснал главата й в прозореца и няколко пъти я ударил в лицето, от което колата и дрехите й били опръскани с кръв.

Риана изпратила съобщение до свой помощник да извика полиция, при което Браун й казал: "Направи най-голямата глупост. Ще те убия."

След инцидента Риана напусна Крис Браун, но миналата седмица двамата подновиха връзката си.

Крис Браун, който е на 19 години, стана известен през 2005 г. със сингъла "Run it". От дебютния му албум са продадени над 2 милиона броя. Крис Браун беше обявен за най-добър изпълнител на "Билборд" за 2008 г.

През есента той победи в три категории на Американските музикални награди, включително за изпълнител на годината. Риана също издаде дебютния си албум през 2005 г. След по-малко от година сингълът й "S.O.S." оглави класацията на "Билборд".

Тя изпълни една от най-популярните песни на 2007 г. - "Umbrella". Последваха и други хитове - "Take a Bow", "Disturbia". Красотата й осигури снимки на кориците на няколко списания и рекламен договор за козметиката "Кавър гърл". БТА